Onze vijf doelstellingen
Hier ziet u de doelstellingen waar de LROI de komende jaren op stuurt.
Doel 1: Kwaliteit van orthopedische zorg
Het is de opdracht en ambitie van de LROI om meer inzicht te geven in de orthopedische zorg. Met inmiddels 15 jaar ervaring en evenveel jaren verzamelde gegevens is er een sterke basis gelegd om deze kwaliteit inzichtelijk te maken. Door inzicht in deze gegevens kan iedere zorgaanbieder zien welk resultaat ze boekt en op welke vlakken verbetering mogelijk is. Dit is de sleutel tot betere orthopedische zorg.
Doel 2: Maatschappelijke impact
De gegevens van de LROI kunnen maatschappelijk veel impact hebben. Ze geven meer inzicht in de kwaliteit van orthopedische zorg en kunnen daarmee gebruikt worden in de spreekkamer. Ze tonen wat de impact en de kwaliteit van de behandeling is. Binnen dit kader is een aantal subdoelen bepaald.
Doel 3: Signaleren en traceren
Signaleren en traceren is een belangrijk doel van de LROI. Het signaleren van een minder goede uitkomst na chirurgie kan komen door een implantaat of door de totale zorg rondom arthroplastiek door een zorgaanbieder. Dit kan leiden tot verder onderzoek en uiteindelijk mogelijk tot de behoefte deze prothesen te traceren. Daarin onderscheidt de LROI zich als kwaliteitsregistratie ook van het Landelijk Implantaten Register (LIR) van het ministerie van VWS, dat alleen registreert zonder evaluatie van outliers.
Doel 4: Wetenschappelijk onderzoek
Alhoewel de LROI een sterke focus heeft op het geven van inzicht in kwaliteit van eigen handelen en van de gebruikte prothese, is het ook zeer belangrijk om met de gegevens overkoepelend meer onderzoek te doen. Hierbij zijn wetenschappers aan zet en kunnen onderzoeksvragen met behulp van LROI-data worden beantwoord.
Doel 5: LROI-database
Zonder doorontwikkeling van de LROI-database kan de LROI niet voortbestaan. Deze ontwikkelen, evalueren en aanpassen is daarom van het grootste belang om de doelen van de LROI te behalen.